HR | EN | FR
DanubePIE - Inovacija proizvoda kroz primjenu eko dizajna

Što mala i srednja poduzeća mogu dobiti besplatno?

  • SNIMKA STANJA - Naši stručnjaci će u formi intervjua snimiti stanje i potencijal Vaše tvrtke za primjenu eko dizajn principa.
  • EDUKACIJA O EKO DIZAJNU - Naši stručnjaci posjetit će Vašu tvrtku i educirati Vas o principima eko dizajna s naglaskom na smanjenje emisije CO2.
  •   LCA - LCA (Life Cycle Assesment) analiza provodi se na jednom proizvodu ili usluzi Vaše tvrtke s ciljem optimizacije poslovnog procesa i smanjena CO2 otiska.


Što je Danube PIE?

  • Danube PIE je međunarodni projekt čiji je glavni cilj edukcija malih i srednjih poduzeća dunavske regije u području eko dizajna sa krajnjim ciljem povećanja njihove konkurentnosti.

Što je eko dizajn?

  • Eko dizajn je pristup koji kroz efikasniju upotrebu materijala i energije treba osigurati smanjenje troškova, očuvanje životne okoline, povećanje konkurentnosti i širenje tržišta mijenjanjem postojećih proizvoda i procesa ili uvođenjem novih održivih proizvoda.

Što dobivate sudjelovanjem u ovom programu?

  • EDUKACIJA - Projektni tim Tehnološkog parka Varaždin će u iduće dvije godine kroz organizaciju treninga i konzultacija vršiti edukacije u cilju uvođenja eko alata u proizvodnju i poslovne procese.
  • UMREŽAVANJE - Jedan od ciljeva projekta je i povezivanje poduzeća i organizacija koje djeluju u sličnim grana proizvodnje i pružanja usluga i koje imaju potrebu za poboljšanjem svojih procesa. Ovaj cilj realizirati će se kroz promotivne događaje i okrugle stolove.
  •  RAZMJENA ISKUSTVA - Određeni broj odabranih poduzeća i organizacija imati će priliku prisustvovati studijskom putovanju – Eco design study trip – tijekom trajanja projekta. Cilj putovanja je da učesnici razmijene iskustva i steknu dodatna znanja iz područja primjene eko dizajna.

 

Tko može sudjelovati?

Prije svega mala i srednja poduzeća koja posluju u područjima povezanim s ambalažom i pakiranjem, ali i poduzeća koja posluju u drugim proizvodnim sektorima i imaju potrebu primijeniti eko dizajn u svom poslovanju. Korisnici projekta mogu biti i uslužna poduzeća i organizacije koje u svojim aktivnostima primjenjuju ili žele primijeniti koncepte eko dizajna.


Što mi očekujemo od poduzeća i organizacija koje se uključe u projektne aktivnosti?

Informiranje projektnog tima i stručnih suradnika o postojećim kapacitetima i procesima, kao i potrebama za primjenom eko dizajn alata i postupaka. Na osnovu ovih podataka Danube PIE tim će biti u mogućnosti provesti in-house treninge u poduzećima i organizacijama, sve u cilju povećanja njihove konkurentnosti.


Kako se prijaviti?

Ukoliko ste zainteresirani da se uključite u projekt možete nam se javiti na e-mail adresu info@tp-vz.hr ili nazovite 042/500-050 za više informacija. Pošaljite nam osnovne podatke o vašem poduzeću ili organizaciji, ime kontakt osobe i kratak opis ekoloških alata koje koristite u procesu proizvodnje.