HR | EN | FR
Kreativna radionica "Uradi sam uz pomoć 3D printera" 12.10.2016. 12:44:52

Tehnološki park Varaždin, GEEK design i  Razvojna agencija Sjever pozivaju Vas na kreativnu radionicu pod nazivom „Uradi sam uz pomoć 3D printera“ koja će se održati u utorak 25.10.2016. u multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin, Zagrebačka 89.

 

U trosatnoj radionici naučit ćete kako izmodelirati 3D model kroz software 'Rhinoceros' i pripremiti ga za ispis u 3D printeru.


   

Budući da je radionica zamišljena kao 1% teorije i 99% praktičnog rada te da u startu radimo na konkretnim primjerima koji vas direktno zanimaju, poželjno je da sa sobom ponesete „2D“ format onoga što bi željeli prebaciti u treću dimenziju – bilo da se radi o logotipu Vaše tvrtke ili nekom obliku kojega ste našli na webu. Imajte na umu da na raspolaganju imamo samo 3h tako da bi vaš „2D“ dizajn trebao biti u nekom standardnom vektorskom/matematičkom formatu, tipa .dxf, .dwg , .igs i .stp (ali snaći ćemo se i sa nekim .ai ili .pdf-om) kako bi ga što lakše prebacili u software za 3D modeliranje.

 

Program radionice:

1. Uvod u tehnologije 3D modeliranja, skeniranja i printanja (15 min)

2. Izrada 3D modela na temelju materijala sudionika (120 min)

3. Demonstracija rada na 3D printeru i priprema izrađenog modela za 3D print (45 min)

NAPOMENA: 3D modele koje izradimo ćemo za vrijeme trajanja radionice pretvoriti u korisne predmete koje možete iskoristiti u vašoj svakodnevnici, bilo na poslu bilo kod kuće. Ovisno o željama možemo izraditi privjeske za ključeve, magnete, kalupe za sapune/čokoladice/led ili neke lude i drugačije dekoracije za Božićno drvce.

 

Sudjelovanje je besplatno.

 

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje osim osnovne informatičke pismenosti. Računala za rad osiguravaju organizatori.

 

Prijava na: https://goo.gl/hBNcQV

 

Radionicu će voditi Vedran Starčević.


 

Vedran Starčević: dugogodišnji profesionalac (10+godina) u području 3D printanja, skeniranja i modeliranja. Produkt dizajner u slobodno vrijeme. Geek i gamer po prirodi. Voditelj prodaje po dužnosti.

„3D modeliram u Rhinoceros, Geomagic i Sculptris programima, specijalizirao organski i dizajn nakita te obradu 3D skeniranih podataka. 3D skeniram sa različitim skenerima, 3D printam sa svim dostupnim 3D tehnologijama.

Igram 15-20 video igri u isto vrijeme i rijetko koju završim do kraja ali su zato veliki izvor inspiracije za ono što radim. Pilim, bušim, brusim, šarafim, savijam, sastavljam, lijepim, ljevam, bojim, uništavam i (re)kreiram sve što mi dođe pod ruke. Izrada replika i rekvizita posao je o kojem sanjam, a posebno uživam u izradi novih proizvoda od recikliranih materijala i sekundarnih sirovina.“

<< Natrag