HR | EN | FR
Na najvećoj svjetskoj konferenciji o poslovnoj inkubaciji u Seattlu program Tehnološkog parka Varaždin proglašen najboljim za 2017.godinu 04.04.2017. 13:55:09

Od 25.3.2017. do 29.3.2017. pomoćnik direktora za tehnologije Tehnološkog parka Varaždin, Karlo Kukec, sudjelovao je na konferenciji ICBI31 u Seattlu. Ovu konferenciju organizira međunarodno udruženje InBIA (International business innovation association) koja okuplja 2200 poslovnih inkubatora, akceleratora i poduzetničkih centara iz 62 zemlje svijeta, a ima sjedište u Orlandu.


 


Cilj sudjelovanja Tehnološkog parka na ovoj konferenciji bio je prikupljanje znanja i informacija o suvremenim metodama rada poduzetničkih potpornih institucija, stvaranje novih međunarodnih partnerskih odnosa, pronalaženje novih izvora financiranja vlastitih programa i projekata, ali i prezentacija poslovanja Tehnološkog parka u svrhu prepoznatljivosti na globalnoj karti ovakvih vrsta institucija.

 

Intenzivna suradnja s partnerima iz SAD-a započeta je sudjelovanjem predstavnika Tehnološkog parka Varaždin u programu „Professional Fellows Program u Chicagu“ krajem 2015. godine, a nastavila se provedbom projekta „Fast track to Chicagoland“ krajem 2016. godine. To je projekt koji hrvatskim tvrtkama pruža ubrzanu metodologiju za pristup tržištu SAD-a. Od 15 tvrtki koje su sudjelovale prošle godine, 5 njih u suradnji s partnerima u SAD-u intenzivno radi na pokretanju poslovanja u SAD-u, dok su neki već tamo i prisutni.


 

Ovogodišnja ICBI (International conference on business incubation) konferencija, koja je okupila preko 600 sudionika iz preko 40 zemalja svijeta, nudila je idealnu platformu za prezentaciju ovog projekta potencijalnim novim partnerima u obliku „Ignite pitch natjecanja“. Natjecanje je to na koje se mogao prijaviti svaki od sudionika konferencije. Prijave su se primale putem online obrasca, a na temelju unaprijed određenih kriterija odabrana su 4 finalista. Kriteriji su bili: originalnost, utjecaj (regionalni, nacionalni ili šire), način financiranja, rezultati i kvaliteta provedbenog tima.

 

Projekt Tehnološkog parka odabran je za „nastup“ u finalu. Sudionici finala prezentirali su svoje programe u zadanom vremenu od 5 minuta u zahtjevnoj formi sa točno 20 slajdova koji se automatski prikazuju u razmacima od 15 sekundi. Na temelju ocjena sudionika konferencije putem mobilne aplikacije, program kojeg je prezentirao Karlo Kukec, odabran je za pobjednika „Ignite pitch natjecanja“.

 

 

Nagrada Tehnološkom parku Varaždin za ovu pobjedu je posebno isticanje u InBIA godišnjem biltenu, newsletteru i svim promo materijalima te organizacije, InBIA Award Winner logo koji će moći istaknuti na svom webu i vlastitim promo materijalima, ali i čitav niz potencijalnih poslovnih partnera koji će se priključiti provedbi projekta „Fast track to Chicagoland 2017“ odnosno „Fast track to the US 2017“, koji će se održati u listopadu ove godine.

<< Natrag