HR | EN | FR
Voogle konferencija 2018 – Uspješne priče “lokalnih heroja”, 10.000€ za pobjednika startup natjecanja 26.04.2018. 01:54:22

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2018. U sklopu teme konferencije „Here we grow“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.

 

Ovogodišnje izdanje Voogle konferencije predstavlja uspješne priče „lokalnih heroja“ iz svijeta poduzetništva, prati „heroje u nastajanju“ koji s velikim potencijalom tek kreću u svoje poduzetničke priče i bavi se znanjima i vještinama potrebnim za realizaciju takvih priča.

 

 

Za dobru atmosferu i nadahnute nastupe već tradicionalno brine Peter Hopwood, koji i sam predstavlja uspješnu Voogle priču. Prva poslovna konferencija koju je Peter vodio bila je Voogle konferencija 2014. Nakon tog angažmana on već 4 godine vodi neke od najvećih konferencija u svijetu poput Mobile world congress u Barceloni.

 

O poduzetničkom putu svoje tvrtke Nanodiy pričat će Saša Miklošić. Tvrtka Nanodiy osvojila je prvo mjesto na Voogle konferenciji 2016, a iste godine u Zagrebu su uzeli još dvije glavne nagrade. Ove pobjede osigurale su im značajan PR, kao i dva kruga ulaganja. Oni su sada globalni igrači u svojoj industriji s uredima u preko 30 zemalja širom svijeta, uključujući Kinu, Brazil i SAD.

 

Zlatan Novak iz varaždinske tvrtke Geo3D pričat će o svom uzbudljivom najnovijem projektu, izraditi 3D modela visoke rezolucije Dubrovnika i Šibenika za najnoviju i finalnu sezonu mega popularne serije „Game of thrones“. Zlatan je stručnjak za 3D skeniranje i modeliranje s više od 15 godina iskustva u toj industriji. Implementirao je preko 200 projekata u područjima kao što su arheologija, forenzičke rekonstrukcije, vfx za filmove i još mnogo toga.

 

Na koji način se bori za startupe iz svih izvora i pozicija pričat će Ivana Ninčević Lesandrić. Ivana je 2011. godine pokrenula Poduzetnički centar Solin, oko kojeg je okupila preko više od 300 malih i srednjih poduzeća. Također je pokrenula događaj pod nazivom Poduzetnički kamp Solin, koji je iznjedrio tvrtke poput Parklio i Include – pametne klupe Ivana Mrvoša, te ih lansirao u globalnu orbitu. Od kraja 2016. godine bori se za uvođenje novih zakona, programa i mjera potpora malim i srednjim poduzećima kao članica Hrvatskog sabora.

 

Panel „lokalni heroji“ predstavit će modele uspjeha domaćih tvrtki poput Upchain, Appenture i GO2BIM, a na panelu „emerging heros“ predstavit će se mladi poduzetnici koji su na dobrom putu da kreiraju svoje – Nikola Zec, Antonija Vedak, David Macan i Kaja Pavlinić. Dodatnu draž panelu dati će Pal Rikter, danski investitor i mentor koji već nekoliko godina ulaže svoje vrijeme, znanje i novac u hrvatske tvrtke.


Panel „znanje čini razliku“ predstaviti će četiri uspješne žene iz različitih poduzetničkih priča. Lana Velimirović Vukalović ravnateljica je Pučkog učilišta Varaždin. Sara Perić iz Krava Maga Hrvatska te koordinatorica programa Woman division svjetske organizacije Krav Maga Global..  Sanja Drakulić osnivačica je i direktorica Duart European Actors Platform, platforme koja domaće glumce povezuje sa stranim producentima i produkcijskim kućama, Dragana Juren, osnivačica i direktorica start-up tvrtke Ivy Digital


U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 8 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Svi sudionici imat će priliku sudjelovati na pripremnoj radionici koju će voditi Peter Hopwood, koji nije samo nadahnut voditelj već i trener komunikacijskih vještina i javnog nastupa. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000€, intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

 

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po „speed dating“ i „blind dating“ principu. Svi zainteresirani mogu se registrirati putem web servisa, pronaći ranije registrirane tvrtke i sudionike te dogovoriti sastanke.

 

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Partneri konferencije su Kreda d.o.o., Varaždinski obrtnički portal, Adssential d.o.o. i Savjet mladih grada Varaždina.

 

Za kupovinu ulaznica te prijave na startup natjecanje i poslovne sastanke posjetite službene web stranice konferencije: conf.voogle.org Ulaznice su besplatne za studente.

<< Natrag