HR | EN | FR
Profesionalno usavršavanje u Chicagu uz 1000$ džeparca 15.10.2018. 12:28:43

Tehnološki park Varaždin nacionalni je partner organizacije WorldChicago za provođenje Professional Fellows programa u Hrvatskoj. WorldChicago je neprofitna organizacija koja direktno povezuje hrvatske eksperte s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija.Professional Fellows Program omogućuje stručnjacima iz javnog i privatnog sektora te djelatnicima u nevladinim organizacijama petotjedni boravak u Chicagu i rad u adekvatnoj instituciji ili tvrtki unutar njihovog poduzetničkog ekosustava. Program pokriva troškove puta, stanovanja i džeparac od $1.000,00.

 

Poziv za prijave traje do 30.11., a obrazac za podnošenje pretprijave dostupan je ovdje.PRIJAVI SE
Program omogućuje odlazak 8-10 ljudi iz Hrvatske u 2019.godini. Professional Fellows program u četvrtoj je godini provedbe, a prvenstveno cilja stručnjake s višegodišnjim iskustvom u području poduzetništva, edukacije i tehnoloških inovacija, u dobi od 25 do 40 godina. Do sada ga je prošlo preko 90 sudionika, a od toga 26 iz Hrvatske. 

 

Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin, u programu je sudjelovao 2015.godine. Nakon sudjelovanja u programu, zajedno s timom Tehnološkog parka pokrenuo je nekoliko projekata putem kojih se ostvaruje dugoročna strateška suradnja s poduzetničkim ekosustavom u Chicagu. Jedan od njih je „Fast track to Chicagoland“, intenzivan trening program koji hrvatske tvrtke vodi na tržište SAD-a. Vrijednost programa i ove je godine prepoznala Američka ambasada, koja ga je odlučila financirati sredstvima „Alumni grants“ fonda.


 

Zvonimir Dimovski, softverski stručnjak u tvrtki Perpetuum mobile, u programu je sudjelovao ove godine. Imao je prilike mjesec dana raditi u jednoj od tvrtki koja djeluje u najboljem svjetskom poduzetničkom inkubatoru „1871“, smještenom u samom poslovnom centru Chicaga. Kao najveću vrijednost programa ističe mogućnost intenzivnog umrežavanja s tehnološkim i startup liderima današnjice, ali kao ne manje važnu komponentu izdvaja i kulturno povezivanje koje se kroz program manifestira u obliku volonterskih aktivnosti i boravka kod tzv.“homestay“ domaćina za čitavo vrijeme trajanja programa.

 

Oni koji će biti odabrani u ovom krugu, u Chicago idu na proljeće 2019. Nakon toga slijedi novi krug najesen 2019. godine te dva nova kruga u 2020.godini.

 

Kontakt osoba:

 

Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin

Email: karlo.kukec@tp-vz.hr

Tel: +385 98 472 051

<< Natrag