HR | EN | FR
Bonjour Varaždin! 05.05.2010. 14:30:32
Uz standardnu postavu u Tehnološkom parku, dobili smo i pojačanje iz Francuske preko Eurodysee exchange programa koji omogućuje mladim ljudima odrađivanje prakse u inozemstvu. Mladi Bastien Boudesocque(25) dipl. inženjer elektrotehnike iz grada Boulzicourta u sjeveroistočnoj Francuskoj svoje radno i turističko iskustvo odlučio je sakupiti u lijepoj našoj, a sudbina ga je dovela u Varaždin. Kako Tehnološki park Varaždin podržava ovakve razmjene mladih ljudi, čast nam je ugostiti one koji su odlučili dati nam povjerenje i posvetiti svoje vrijeme za učenje u Tehnoparku.

 
Bastien nije jedini koji je preko Eurodysee exchange programa došao u Varaždin, tako da ima društvo iz svoje domovine i novog prijatelja iz Italije, a svi su smješteni u Studentskom domu u Varaždinu. Do sredine lipnja o.g. kad mu završava praksa u Tehnološkom parku, Bastien ima u planu posjetiti jedna od najljepših mjesta kod nas i u susjednim zemljama. Da je ozbiljan u toj namjeri govori i činjenica da je u šest tjedana od svog dolaska posjetio Split, Trogir, Šibenik, Dubrovnik, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb, a uskoro kreće i do Rijeke, Trakošćana, Slavonije te van granice u Budimpeštu. Njegov avanturistički duh i velika želja da upozna zemlju u kojoj živi zasigurno će ga odvesti u još mnoge predivne krajeve, a sve što je dosad vidio, a naročito arhitekturu u primorskim gradovima smatra fascinantnim.

 
Bastien se svojim zvanjem i znanjem koje je stekao na fakultetu jako dobro uklapa u aktivnosti tehnološkog parka, tako da je uključen u aktualne projekte na kojima se radi i to najviše u smislu istraživanja tržišta. Uz to se svakodnevno upoznaje i s fondovima (bilo domaćim ili europskim) što je za njega jedna nova domena znanja.
Vjerujemo da će se Bastien vratiti kući s bogatijim radnim iskustvom i prekrasnim uspomena i prenijeti svojim sunarodnjacima pozitivnu energiju iz lijepe naše. Tko zna iz kojeg dijela svijeta nam sljedeći puta netko dolazi.
<< Natrag