HR | EN | FR
Rotary Club Varaždin predstavio ovogodišnju Nagradu za izvrsnost 14.02.2011. 08:33:38
Na konferenciji za novinare u Tehnološkom parku Varaždin Rotary Club Varaždin predstavio je u srijedu, 26. siječnja, ovogodišnju Nagradu za izvrsnost, nagradu kojom već osmu godinu varaždinski rotarijanci nagrađuju najizvrsnije učenike, studente i mlade stručnjake.


 

- Nagradom za izvrsnost nastojimo ne samo nagraditi najizvrsnije mlade ljude u našoj zajednici, već želimo promijeniti odnos u našem društvu prema znanju i stručnosti. Ove smo godine Nagradu osuvremenili i proširili, želeći u ovom projektu dobiti i partnere koji su zainteresirani za izvrsnost, prije svega obrazovne institucije – naglasio je na konferenciji za novinare predsjednik Rotary Cluba Varaždin Tomislav Cvetko.

Godišnja nagrada za izvrsnost ove će godine biti dodijeljena u četiri kategorije – poslijediplomskoj, prvostupanjskoj i diplomskoj, te srednjoškolskoj, ali i u posebnoj kategoriji u kojoj će se nagraditi posebno vrijedna postignuća mladih ljudi. Ukupni fond Nagrade za izvrsnost iznosi 40 tisuća kuna.

- Za razliku od ranijih godina kada je radove ocjenjivalo klupsko povjerenstvo, ove će godine evaluaciju raditi partnerske institucije, kojima smo dali mogućnost da sami odaberu i Rotary Clubu Varaždin predlože svoje najizvrsnije učenike, studente i poslijediplomante – rekao je član Upravnog odbora Rotary Cluba Varaždin mr. sc. Andrija Petrović.

Član Uprave Nagrade za izvrsnost dr. sc. Miroslav Benko najavio je raspis javnog poziva za dodjelu Nagrade za izvrsnost, istaknuvši kako pravo na nagradu imaju učenici srednjih škola, studenti, završeni prvostupnici i diplomanti, odnosno, završeni magistri ili doktori znanosti koji su u kalendarskoj godini 2010. obranili završni ili diplomski rad, magisterij ili doktorat, odnosno, učenici srednjih škola koji su školovanje završili u 2010. godini.

Javni će poziv Rotary Cluba Varaždin biti otvoren do 28. veljače, a svečanost dodjele Nagrade za izvrsnost bit će organiziran 11. svibnja.
<< Natrag