HR | EN | FR
“Uloga inovacijske infrastrukture u internacionalizaciji inovativnog poduzetništva ” 23.02.2012. 11:22:40

BICRO u okviru Europske poduzetničke mreže Hrvatske (EEN) i međunarodnog projekta FIDIBE (Razvoj inovativnih poslovnih parkova sa svrhom jačanja inovativnosti i poduzetništva) organizira okrugli stol na temu:  


“Uloga inovacijske infrastrukture u internacionalizaciji inovativnog poduzetništva ” koji će se održati 28. veljače 2012. u Hypo centru (Zagreb, Slavonska avenija 6, dv. Mljet i Lastovo) s početkom u 10 sati. 


Okrugli stol  je zamišljen  kao mjesto susreta stručnjaka iz prakse kako bi s okupljenima podijelili svoja iskustva, razmišljanja i preporuke vezano uz internacionalizaciju inovativnog poduzetništva. Gosti okruglog stola biti će pomoćnik ministra gospodarstva Darko Lorencin, dr. sc. Hrvoje Meštrić iz MZOS-a, mr. sc. Marija Rajaković, ravnateljica Uprave za OP za regionalnu konkurentnost, Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci – SteP Ri i Antonija Mršić, BICRO; voditeljica Odjela za suradničko istraživanje i razvoj.

Dalibor Marijanović, direktor BICRO-a uvodno će otvoriti raspravu kratkom prezentacijom o projektima EEN i FIDIBE te ulozi BICRO-a u poticanju razvoja inovacijske infrastrukture kao katalizatora inovacija. Također, biti će predstavljeni učinci Programa razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO za razdoblje 2007. – 2011.g. 


Cilj okruglog stola je ukazati na važnost uloge inovacijske infrastrukture u internacionalizaciji inovativnog poduzetništva kroz sljedeće teme: 
- Identifikacija kanala za internacionalizaciju (EEN)
- Kako tehnološki parkovi mogu pomoći inovativnom poduzetniku u razvoju proizvoda 
- SMART Specialisation – kako regije učiniti uspješnijima korištenjem principa "pametne specijalizacije" 
- Strategija razvoja regionalne infrastrukture 
- Projekt Svjetske banke: „Science & Technology Project Croatia“ – primjer dobre prakse za cijelu regiju 


Moderator okruglog stola biti će Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider.


Pozivaju se poduzetnici i voditelji tehnoloških parkova da se aktivno uključe i daju svoj doprinos u raspravi na temu okruglog stola. 


Svoje sudjelovanje molimo potvrdite ispunjavanjem ONLINE prijave kojoj možete pristupiti OVDJE ili na e-mail adresu: doris.boras@bicro.hr zaključno do 27. veljače 2012. 


Sudjelovanje na okruglom stolu je besplatno.
<< Natrag