HR | EN | FR
INTERINO BizPlan Contest - objava natječaja 12.04.2012. 09:58:59

 
 
S ciljem poticanja nastanka novih, inovativnih start-up poduzeća te doprinosa razvoju na znanju utemeljenih poduzeća i njihova povezivanja u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije, Tehnološki park Varaždin d.o.o. na području Varaždinske županije provodi natjecanje za najbolji poslovni plan – INTERINO BizPlan Contest. Natječaj se raspisuje u okviru projekta INTERINO - Prekogranična integracija znanja, kompetencija i inovacija, financiranog iz Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.– 2013.


Zašto sudjelovati?

Sudionici natječaja mogu potvrditi inovativnost svoje poslovne ideje, utvrditi njezin tržišni potencijal, osvojiti novčane i druge vrijedne nagrade, pohađati besplatne radionice i dobiti savjetovanje za pisanje poslovnog plana te steći dodatna znanja s područja poduzetništva. 
Prilika je to za predstvaljanje potencijalnim ulagačima, širenje mreže poslovnih kontakata te promociju sebe i svoje tvrtke široj javnosti.

Tko može sudjelovati?

Natjecanje je namijenjeno studentima, akademskom osoblju, istraživačima, potencijalnim poduzetnicima i kreativcima te postojećim poduzećima do tri godine starosti koja nude mogućnost investiranja u nove poslovne ideje. Nema ograničenja na sektorsko područje, dakle prihvatljive su ideje iz svih gospodarskih grana.

Gdje se natjecanje provodi?

Natječaj za najbolji poslovni plan provodi se u 8 regija na području Hrvatske i Slovenije (Međimurska županija, Varaždinska županija, Istarska županija, Zagrebačka županija, Pomurska regija, Podravska regija, Obalno-kraška regija i Osrednjeslovenska regija) od strane INTERINO projektnih partnera. U Varaždinskoj županiji provođenje Natjecanja osigurao je Tehnološki park Varaždin d.o.o.

Faze natjecanja

Izbor najboljeg poslovnog plana provodit će se u tri dijela. 

Potencijalni sudionici mogu do 27. travnja 2012. predati prijave svojih poslovnih ideja na temelju kojih se odabire 10 sudionika koji će se plasirati u daljnje natjecanje. 02. svibnja 2012. odabire se 10 regionalnih polufinalista kojima se omogućuje u razdoblju od 07.05.2012. – 12.05.2012. sudjelovanje na stručnim radionicama za izradu poslovnog plana u trajanju od 40 sati.  

Regionalni polufinalisti će do 30.05.2012. predati svoje konačne poslovne planove te će stručna komisija sastavljena od 5 članova (2 člana iz Tehnološkog parka Varaždin, 2 gospodarstvenika te 1 član iz akademske zajednice) odabrati 3 finalista Varaždinske županije koji ulaze u posljednji krug regionalnog natjecanja. 

Najbolji od njih će imati mogućnost, sa preostalih 7 regionalnih finalista, boriti se za titulu najboljeg poslovnog plana cjelokupnog prekograničnog natjecanja. Proglašenje pobjednika može se očekivati u lipnju 2012. godine.

Nagradni fond

Vrijedne nagrade za regionalno natjecanje osigurat će Tehnološki park Varaždin d.o.o iz YICT Fonda koji iznosi 100.000 kuna. Fond je osnovan od strane Tehnološkog parka Varaždin d.o.o. i Grada Varaždina, u sklopu projekta „Mladi lovci na karijeru“ financiranog iz programa IPA IV- Razvoj ljudskih potencijala.

Osim novčanih nagrada, za regionalne finaliste osigurat će se i povlašteni smještaj u Tehnološkom parku Varaždin d.o.o. uz mogućnost besplatnog korištenja usluga poslovnog savjetovanja, mentorstva, umrežavanja i ostalih usluga koje Park pruža.

Kako se prijaviti?

Za sudjelovanje u ovom natjecanju potrebno je popuniti Obrazac za prijavu na natječaj i dostaviti ga putem e-maila: interino@tp-vz.hr. Uz sam Obrazac možete pronaći i Pravilnik o natječaju kao i Kriterije za odabir najboljih poslovnih ideja.


Dokumentacija Ovo natjecanje provodi se u sklopu projekta INTERINO, financiranog iz Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.– 2013. Tijekom projekta provodit će se natjecanja u 8 regija, a finalisti će sudjelovati u prekograničnom natjecanju. Cilj projekta je osposobiti 80 potencijalnih mladih poduzetnika za pokretanje, rast i razvoj njihovih poduzeća, te se očekuje 80 poslovnih planova i osnivanje 20-ak poduzeća. Projekt predviđa razvoj online kataloga u kojem će biti predstavljen veći broj istraživačkih institucija iz prekograničnog područja, s ciljem povezivanja sektora malih i srednjih poduzeća s inovacijama i istraživanjima  te uspostavljanja suradnje na području prijenosa tehnologije i znanja. Tijekom projekta osnovat će se i međunarodna e-učionica na temu inovacija. 


 
 

<< Natrag