HR | EN | FR
INTERINO Katalog znanja - 30.04.2013. 26.04.2013. 04:53:47
30.04.2013. s početkom u 10:30, u konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin održat će se završni događaj prekograničnog projekta INTERINO.

Cilj okupljanja je predstavljanje najvažnijih outputa proizašlih iz projekta INTERINO. Tako će se na početku događanja predstaviti Katalog znanja, tj. besplatan internet katalog I&R institucija, institucija za promicanje poduzetništva, istraživanja i razvoja te istraživačkih i razvojnih tvrtki u Sloveniji i Hrvatskoj. Njime se nastoji promovirati znanost, inovacije i high-tech znanja koje se razvijaju u okviru instituta i sveučilišta te u okviru privatnih instituta i istraživačko-razvojnih jedinica/odjela unutar poduzeća te potaknuti transfer tehnologije. Dizajniran je na način da osim osnovnih podataka u obliku teksta sadrži i multimedijske poruke atraktivne za korisnike.


Sudionici će kroz Kataloga znanja moći predstaviti svoje vještine i dostignuća, upoznati potencijalne suradnike i na taj način ostvariti nove poslovne veze, promovirati sebe i svoje aktivnosti, tj. tvrtku, iskazati interes za suradnju s centrima znanja, poduzećima, potpornim institucijama, inovativnim pojedincima koji mogu pridonijeti razvoju njihova poslovanja ili rada u Sloveniji i Hrvatskoj te naposljetku i nadahnuti i potaknuti inovativne pojedince.


U nastavku događanja prvoplasirani natjecatelj, Vedran Starčević, predstavit će svoj poslovni pothvat „Geek3d“ temeljem kojeg mu je dodijeljeno 20.000,00 kuna iz Fonda svježih ideja. Fond je osnovao Grad Varaždin u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, kako bi na godišnjoj razini potakli realizaciju  cjelovitih i održivih poslovnih ideja mladih i inovativnih pojedinca i tvrtka u razvoju.


Također, zbog povećanog interesa naših stanara održat će se i informativno predavanje o procjeni opasnosti zaštite na radu iz razloga što svaki djelatnik mora biti obučen za rad na siguran način i za zaštitu od požara te će se predstaviti novi projekt Tehnološkog parka Varaždin - DanubePIE.


AGENDA

10:30 – 10.45 – Katalog znanja, Karlo Kukec

10:45 – 11:00 – „Geek3d“, Vedran Starčević

11:00 – 11:15 - “Product Innovation through Eco-design in the Danube region”, Emilija Žuvić

11:15 – 11:30 – „Zaštita na radu“, Odvjetnički ured Jelaković

11:30 - Snack i networking

Molimo prijavite svoj dolazak putem sljedećeg linka: http://goo.gl/6g9yS

<< Natrag