HR | EN | FR
Okrugli stol "Kako povećati konkurentnost na tržištu primjenom eko dizajn koncepta" 20.02.2014. 06:55:07
Više od 80% utjecaja proizvoda na okoliš određeno je još u fazi dizajna. Eko-dizajn podrazumijeva da je u proces dizajna novog proizvoda, pored ostalih poznatih kriterija koji određuju dobar dizajn proizvoda, uključena i procjena utjecaja tog proizvoda i svih njegovih faza razvoja na okoliš. Jednako tako eko-dizajn doprinosi smanjnje troškova poslovanja te povećanju konkurentnosti na tržištu EU.  

Danube Pie je međunarodni projekt koji financira Europska Komisija preko programa CIP – Konkurentnost i inovacije. Glavni cilj projekta je dukacija malih i srednjih poduzeća Dunavske regije o prednostima eko dizajna te mogućnostima za povećanje konkurentnosti upotrebom alata eko dizajna. 

Pozivamo vas na okrugli stol na kojem ćemo vas upoznati sa konkretnim primjerima upotrebe eko dizajna u raznim proizvodnim sektorima i metodologijom koja će se koristiti u ovom projektu. Okrugli stol će se održati u Multimedijskoj dvorani ( S2-4) Tehnološkog parka Varaždin u srijedu 26.02.2014. u 12.30 sati. Predviđeno trajanje je dva sata, a teme su sljedeće:

1. Povećanje konkurentnosti poduzeća primjenom eko dizajna – praktični primjeri
2. LCA analiza i MET matrica – jednostavni i efikasni alati  za povećanje konkurentnosti

Sudionici okruglog stola su Dr.sc. Dražen Šimleša s Instituta Ivo Pilar,  Antonija Bogadi dip. ing. arh. s Veleučilišta u Varaždinu i projektni tim Tehnološkog parka Varaždin.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na info@tp-vz.hr do 25.02.2014. 

<< Natrag