HR | EN | FR
Prezentacijska radionica i okrugli stol u sklopu projekta INOVALOCA 08.05.2014. 09:14:13

Prezentacijska radionica i okrugli stol u sklopu projekta INOVALOCA


"IZAZOVI DRUŠTVENOG/SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA, DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA I DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI"

 

12. svibnja 2014. godine s početkom u 10:00 sati u Centru kreativnih industrija, Pavleka Miškine 39, Varaždin održat će se Dan otvorenih vrata Centra kreativnih industrija.


U sklopu ovog događaja, kojeg organiziraju Tehnološki park Varaždin (TPV) i Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA), održat će se i prezentacija projekta INOVALOCA te predavanja na temu Socijalnog poduzetništva.


Bit će riječi o poslovnim modelima u socijalnom poduzetništvu, kreativnim industrijama kao pokretaču zapošljavanja te inovacijama i poduzetništvu o kojima će govoriti Sanja Ostroški, kooperativna menadžerica u Centru za eko-društveni razvoj (CEDRA) Čakovec, poslovna savjetnica i trenerica socijalnog poduzetništva i Kristina Detelj s Fakulteta organizacije i informatike čija područja interesa jesu poduzetništvo i inovacije te financije poduzeća i poslovno planiranje.


Također, izlaganje će imati i Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave te sudionik brojnih aktivnosti vezanih uz civilno društvo, socijalno poduzetništvo i okoliš. O metodologiji socijalnog rada, etici i ljudskim pravima govorit će prof.dr.sc. Nino Žganec, izvanredni profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, dok će Jasenka Hutinski, pročelnica Područne službe Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje istaknuti probleme s kojima se socijalno osjetljive osobe svakodnevno susreću te moguća rješenja problema.


Dražen Šimleša dopredsjednik Mreže ekosela Balkana, tajnik udruge Zelena mreža, član Izvršnog odbora Europske asocijacije škola socijalnog rada te viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar govorit će o društvenoj odgovornosti i ekologiji dok će Albert Jedrejčić i Davorin Jurković predstaviti prvu etičku banku u Hrvatskoj.


Budući da su ciljne skupine socijalnog poduzetništva primarno marginalizirane društvene skupine koje su ujedno često i žrtve predrasuda i isključivanja, želja nam je podići svijest javnosti o  različitim društveno relevantnim aspektima poslovnog razvoja i zapošljavanja osoba iz ranjivih društvenih skupina, mogućnostima koje socijalno poduzetništvo pruža te istaknuti metode i mjere kojima bi se društvo trebalo potaknuti na drugačiji pristup ljudima koji su se našli u lošijem ekonomskom i društvenom položaju.


Stoga, s početkom u 14.00 sati održat će se okrugli stol na temu "Izazovi društvenog/socijalnog poduzetništva, društveno odgovornog poslovanja i društvene odgovornosti" na kojem će navedeni stručnjaci raspravljati o mogućnostima, preprekama i  trendovima Socijalnog poduzetništva u svijetu i RH.


Projekt INOVALOCA - Poticanje novih oblika poduzetništva kroz jačanje inovativnog korištenja lokalnih resursa, ukupne vrijednosti 360.408,07 eura, financiran je iz Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013., a zajednički ga provode slovenski i hrvatski partneri s ciljem uspostavljanja povoljnih uvjeta za poslovno umrežavanje poduzeća te razvoj novih poslovnih inicijativa prikladnih za zapošljavanje osoba iz ranjivih društvenih skupina, u skladu s potrebama koje diktira lokalna sredina. Također, na događanju će se prezentirati sadržaj besplatnih radionica namijenjenih ciljnim skupinama koje će se održati s ciljem povećanja sposobnosti, radnih vještina i zapošljivosti osoba iz ranjivih društvenih skupina u razvojno perspektivnim aktivnostima vezanim uz kreativne industrije. 


Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridružite na događanju čiji program slijedi u nastavku Poziva.


Raspored događanja:


10:00 – 17:00 sati – Dan otvorenih vrata i predstavljanje kreativaca smještenih u Centru kreativnih industrija


10:00 – 10:15 – Registracija sudionika i kava dobrodošlice

10:15 – 10:30 – Pozdravni govori

10:30 – 10:45 – Predstavljanje projekta INOVALOCA

10:45 – 13:00 – Predavanja na temu Socijalnog poduzetništva, kreativnih industrija, društvene odgovornosti, dobre ekonomije i etičnog poslovanja

13:00 – 14:00 – Pauza za ručak

 

14:00 – 16:00 – Okrugli stol na temu "Izazovi društvenog/socijalnog poduzetništva, društveno odgovornog poslovanja i društvene odgovornosti "

 

(Sudionici: Sanja Ostroški - CEDRA Čakovec, Dražen Šimleša - Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Nino Žganec - Pravni fakultet u Zagrebu, Kristina Detelj - Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Hrvoje Kovač - Grad Lepoglava, Jasenka Hutinski, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Varaždin, Albert Jedrejčić i Davorin Jurković, Predstavnici prve etičke banke u Hrvatskoj).

 


Svoje sudjelovanje molimo potvrdite na e-mail adresu: nina.smiljanic@tp-vz.hr zaključno do 11. svibnja 2014. godine.


Sudjelovanje na radionicama i okruglom stolu je besplatno.

<< Natrag